Правната помощ трябва да стигне до всички нуждаещи се граждани. Това

...
Правната помощ трябва да стигне до всички нуждаещи се граждани. Това
Коментари Харесай

Зарков: Правната помощ трябва да е достъпна за всички

Правната помощ би трябвало да стигне до всички нуждаещи се жители. Това съобщи служебният правосъден министър Крум Зарков по време на публична гала по встъпване в служба на новото управление на Националното бюро за правна помощ (НБПП) през днешния ден, оповестиха от подопечното му ведомство.

Новото управление на бюрото е определено с решение на Министерския съвет на 15 март.т.г.

Зарков посочи, че активността на НБПП би трябвало да е необятно разпознаваема измежду жителите, тъй че хората, които имат потребност от правна помощ, да могат да се употребяват от нея.

Той сподели още, че са направени значими промени в Закона за правна помощ. " Правната помощ би трябвало да се разшири, както във връзка с страните с способи за разширение на разногласия отвън правосъдна зала, по този начин и за връзките на жителите с администрацията, които стават все по-сложни и конфликтни ", счита Крум Зарков.

Новоизбраният ръководител на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева уточни, че то е един от най-важните органи в страната, тъй като посредством него българската страна и адвокатура реализират достъпа до правораздаване на уязвимите групи.

Зам.-председателят на бюрото Лилия Симеонова увери, че ще работи за това НБПП да бъде от ден на ден припознавано от обществото като институция за обезпечаване и гарантиране на достъпа до правосъдие на всеки жител.

На церемонията участваха заместник-министрите на правораздаването Мария Павлова и Емил Дечев, зам.-омбудсманът и някогашен ръководител на бюрото Елена Чернева, както и Вася Илиева - началник на НБПП до 2012 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР